ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ

ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΕΩΣ 12/03

Τιμή από: 520 €

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη– Καισάρεια

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα ακολουθήσει πτήση για Καισάρεια. Άφιξη και περνώντας από Καισάρεια φτάνουμε στο Προκόπι.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο,δείπνο,διανυκτέρευση.

2η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ

Πρωινό και επίσκεψη στην κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιxλάρα (Ihlara) κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησιές. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι,δείπνο,διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την πτηση μας προς Κωνσταντινουπολη.

 Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη (ασιατική πλευρά), συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας. Παίρνoντας τον παραλιακό δρόμο μια εκπληκτική διαδρομή ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Η ώρα είναι ιδανική για πέρασμα με λεωφορείο από τον δρόμο της Βαγδάτης και μετά περίπατο στα γραφικά στενά του Καντίκιοϊ, της Αρχαίας Χαλκηδόνας, στην αγορά μπαχαρικών –λαχανικών – παραδοσιακών προϊόντων με τα χίλια χρώματα, στην εκκλησία που έγινε η Οικουμενική Σύνοδος για τον Μονοφυσιτισμό και έγινε το θαύμα της Αγίας Ευφημίας. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι με προορισμό την ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης, και το λιμάνι Καμπατάς, διασχίζοντας τις δύο Ηπείρους από την Ασία στην Ευρώπη. Δείπνο. Mεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Tακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Πρόγευμα και αναχώρηση για ξενάγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το σουλτανικό ανάκτορο Τοπ Καπί στη χερσόνησο που ιδρύθηκε η αρχαία αποικία του Βυζαντίου, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, το θρυλικό Μπλε Τζαμί (Σουλτάναχμετ) και τη Βασιλική Στέρνα του Ιουστινιανού. Μετά από ένα διάλειμμα για γεύμα και λίγη ανάπαυση, η ημέρα μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην εκπληκτική Σκεπαστή Αγορά (Καπαλί Τσαρσί) με τα 5.000 μαγαζιά για να κάνετε τις αγορές σας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Πρωινό και άμεση αναχώρηση για την πτήση επιστροφής μας.

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν

  • Δύο διανυκτερευσεις στην Καππαδοκία (Perissia 5*) και δύο διανυκετρευσεις στην Κωνσταντινουπολη (Konak 4*)

  • Πρωινό μπουφέ και δείπνο καθημερινά(Ημιδιατροφή)

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Pegasus Airlines

  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από ελληνόφωνο ξεναγό

  • Ασφάλεια ταξιδίου (αστικής ευθύνης)
  • Φ.Π.Α.

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων 160€

  • Ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων

  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία

  • Ότι δε αναφέρεται στο πρόγραμμα