ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ 5 ΗΜΕΡΕΣ

ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 01,22 ΙΟΥΛΙΟΥ & 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 5 ΗΜΕΡΕΣ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1Η ΜΕΡΑ: Αναχώρηση από Αθήνα για το λιμάνι του Πειραιά, 05:45, τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους 06:45 για Αστυπάλαια, άφιξη το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στον ΠΕΡΑ ΓΙΑΛΟ, σε ένα τοπίο ήρεμο και μαγικό με το λευκό και το γαλάζιο να κυριαρχούν, γύρω από το κάστρο και την κεντρική πλατεία, ενώ οι οκτώ παραδοσιακοί ανεμόμυλοι, τονίζουν την ‘’ταυτότητα’’ του τοπίου, διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ: Πρωινό και γνωριμία με το δυτικό τμήμα του νησιού, η διαδρομή μας πανοραμική από το δρόμο των ανεμόμυλων μας οδηγεί στον γιο Κωνσταντίνο και τον παραθαλάσσιο οικισμό ΛΙΒΑΔΙ, με το πράσινο να κυριαρχεί και να ξεχωρίζει. Παραμονή για κολύμπι και γεύμα προαιρετικά, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη ΧΩΡΑ. Το απόγευμα ολοκληρώστε τη γνωριμία με τη Χώραμε επίσκεψη στο Ενετικό κάστρο του 13 ου αιώνα με τη μοναδική θέα σε ολόκληρο το νησί, διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ: Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την ανατολική πλευρά του νησιού. Πρώτος σταθμός το ΡΩΜΑΙΚΟ ΛΟΥΤΡΟ ΤΟΥ ΤΑΛΛΑΡΑ, ένα συγκρότημα με εξαιρετικά σε χρώματα και τεχνική, ψηφιδωτά, όπου αναπαρίσταται ο ζωδιακός κύκλος και η προσωποποίηση του Χρόνου, των Εποχών και των Μηνών στην κύρια αίθουσα. Αμέσως μετά διασχίζοντας το φυσικό Ισθμό της Αστυπάλαιας φθάνουμε στην Μαλτεζάνα,  που πήρε το όνομά της από του Μαλτέζους πειρατές που χρησιμοποιούσαν τον όρμο της ως ασφαλές κρησφύγετο. Σήμερα ονομάζεται και Ανάληψη και αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του νησιού. Είναι επίσης γνωστή για το γραφικό λιμανάκι με τα ψαροκάικα και τα απλωμένα δίκτυα όπου καθημερινά προμηθεύουν το νησί με φρέσκα ψάρια. Επιστροφή στη Χώρα, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

4Η ΜΕΡΑ: Πρωινό και χρόνος ελεύθερος, για περιπάτους, κολύμπι, μέχρι το απόγευμα που ξεκινά το ταξίδι της επιστροφής με το πλοίο στις 17:45. Εναλλακτικά προτείνουμε ΜΙΝΙ κρουαζιέρα με τουριστικό πλοιάριο, στις όμορφες νησίδες (ΚΟΥΝΟΥΠΕΣΚΟΥΤΣΟΜΗΤΗΣΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ) που απλώνονται γύρω από την Αστυπάλαια. Επιβίβαση στο πλοίο τα απόγευμα και απόπλους για Πειραιά, διαν/ση εν πλώ.

5Η ΜΕΡΑ: 'Αφιξη στο λιμάνι του Πειραιά στις 05:10 και μεταφορά στα σημεία εκκίνησης του ταξιδιού.

 Υ.Γ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ

 ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ' άτομο) 

σε ΔίκλινοΤρίτο άτομο
έως 12 ετών
258€ 238€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Εκδρομές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ASTYNEA 3* στη ΧΩΡΑ.
  • Τρία πρωινά.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης, ΠΕΙΡΑΙΑ – ΑΣΥΠΑΛΑΙΑ και αντίστροφα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΛΟΙΩΝ:

ΗμέραΤαξίδιΏρες
1η μέρα Πειραιάς - Αστυπάλαια 06:45 - 17:20
4η ημέρα Αστυπάλαια - Πειραιάς 17:45 - 05:10 (+1)