ΝΑΞΟΣ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2022
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ: 3 ΗΜΕΡΕΣ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  

1Η ΜΕΡΑ: Πειραιάς - Νάξος / Χώρα: Αναχώρηση 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για ΝΑΞΟ. 'Αφιξη νωρίς το μεσημέρι και ξεκινάμε αμέσως την γνωριμία μας με τη ΧΩΡΑ και το ομώνυμο Κάστρο, ιδανικό για τον πρώτο μας περίπατο, ενώ λίγο αργότερα περπατώντας στα όμορφα καλντερίμια, θα συναντήσουμε το Αρχαιολογικό μουσείο ,την Καθολική εκκλησία, την σχολή των Ουρσουλινών, το βενετσιάνικο σπίτι και την παλαιά αγορά. Ακολουθεί τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά και διαν/ση.

2Η ΜΕΡΑ: Ολοήμερη εκδρομή / Γνωριμία με τη νησί: Πρωινό και περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα του νησιού. Πρώτος σταθμός το Γαλανάδο, με τον ενετικό πύργο του Μπελόνια να εντυπωσιάζει λίγο πριν την είσοδο. Η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για να συναντήσουμε το Χαλκί με τους ενετικούς πύργους, τα αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Περίπατοι στο χωριό και επίσκεψη στο παραδοσιακό αποστακτήριο κίτρου. Λίγο αργότερα θα βρεθούμε κοντά στο χωριό Μονή, στην Παναγία Δροσιανή (6ου αι.), σημαντικό μνημείο της παλαιοχριστιανικής περιόδου με ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες. Το Φιλώτι είναι το επόμενο χωριό, κτισμένο στους πρόποδες του Ζα, του ψηλότερου βουνού των Κυκλάδων. Η ορεινή διαδρομή, μας οδηγεί στην Απείρανθο, το «μαρμάρινο χωριό», με τα τρία πολύ σπουδαία μουσεία, αρχαιολογικό, γεωλογικό και λαογραφικό, όπου στην ωριαία επίσκεψη μας μπορείτε να τα επιλέξετε για επίσκεψη. Με το χωριό Κυνίδαρο με τα περίφημα μάρμαρα Νάξου και την περιοχή του Φλεριού, όπου βρίσκεται ο περίφημος Κούρος σε αρχαίο λατομείο στο σημείο που κατασκευαζόταν, κλείνουμε τον κύκλο των επισκέψεων και επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος, δείπνο προαιρετικά και διαν/ση.

3Η ΜΕΡΑ: Ναός Απόλλωνα, Αγ. Προκόπιος, Χώρα, πλοίο: Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε τον Ναό του Απόλλωνα την Πορτάρα, χτισμένη τον 6 ον αιώνα π.χ. πάνω στο βράχο με τη μοναδική θέα στο απέραντο γαλάζιο. Λίγο αργότερα θα γνωρίσουμε την περίφημη παραλία του Αγίου Προκοπίου, πριν καταλήξουμε στη ΧΩΡΑ για τα τελευταία ψώνια από την πολύ ενδιαφέρουσα παραδοσιακή αγορά του νησιού, με προϊόντα όπως το Κίτρο, το Κερασάκι, τα περίφημα Τυριά Νάξου κ. α. Ακολουθεί επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους αργά το μεσημέρι για Ραφήνα, άφιξη το βράδυ και μεταφορά στην Αθήνα.

ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (κατ' άτομο)

σε ΔίκλινοΕπιβάρυνση
μονόκλινου δωματίου
Τρίτο άτομο
έως 12 ετών
218€ + 60€ 198€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές - περιηγήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* .
  • Δύο πρωινά σε μπουφέ.
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια οικονομικής θέσης, ΡΑΦΗΝΑ - ΝΑΞΟ και αντίστροφα.
  • Αρχηγός - συνοδός.
  • Φ.Π.Α.
  • Φόρος διαμονής

09 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ