ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ-ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ

Αναχωρήσεις 2023: 28/06, 14/07, 21/07, 28/07, 04/08, 11/08, 25/08, 01/09, 15/09.

Διάρκεια Ταξιδιού: 3 ημέρες

1η μέρα:
Αναχώρηση στις 07:00 από Φιλελλήνων 3, Σύνταγμα και με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στην Μονεμβασιά και επισκεπτόμαστε την καστροπολιτεία της. Η μοναδική ελληνική μεσαιωνική πόλη που βρίσκεται κάτω από έναν αγέρωχο και επιβλητικό βράχο 300 μέτρων. Θα μαγευτούμε από τα στενά καλντερίμια που διατρέχουν τη Μονεμβασιά από άκρη σε άκρη και θα θαυμάσουμε την μεσαιωνική αρχιτεκτονική των κτισμάτων. Θα περπατήσουμε στα βυζαντινά καλντερίμια και θα επισκεφτούμε το Μουσείο, το ναό του Ελκόμενου Χριστού που βρίσκεται στην πλατεία του κάστρου, την Παναγία Χρυσαφίτισσα και το σπίτι του Γιάννη Ρίτσου. Προαιρετικό γεύμα στην Μονεμβασιά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα:
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Επίσκεψη στο πανέμορφο και γραφικό Οίτυλο, μια από τις παλαιότερες πόλεις στη Μάνη. Χαρακτηριστικό της περιοχής του Οιτύλου είναι οι 67 παραδοσιακοί πέτρινοι οικισμοί που μαγεύουν τον επισκέπτη. Μία επίσκεψη στα κάστρα της περιοχής, στις Βυζαντινές και Μεταβυζαντινές εκκλησίες με τις εκπληκτικές αγιογραφίες, στους πύργους που στέκονται αγέρωχοι στο πέρασμα των χρόνων, και μία βόλτα στα πετρόχτιστα καλντερίμια και μονοπάτια, θα σας μυήσουν στην πλούσια ιστορία του τόπου Στο Οίτυλο θα απολαύσετε τη θέα της θάλασσα και στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το ΛΙΜΕΝΙ, στη Μεσσηνιακή Μάνη. Στο θα έχουμε χρόνο για να περπατήσουμε στα δρομάκια και να θαυμάσουμε τον Πύργο των Μαυρομιχαλέων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Πρώτη μας επίσκεψη είναι τα Σπήλαια του Δυρού. Ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου. Η διαδρομή αρχίζει με βαρκάδα για 1200 μέτρα περίπου και διαρκεί γύρω στη μια ώρα. Επίσκεψη στην ΑΡΕΟΠΟΛΗ, χωριό της δυτικής Μάνης του νομού Λακωνίας. Είναι ιστορικός οικισμός, που διατήρησε την ανεξαρτησία του επί Τουρκοκρατίας, πατρίδα των Μαυρομιχαλέων. Αποτελεί έδρα του Δήμου Οιτύλου και έχει κριθεί διατηρητέος, κρατώντας το παραδοσιακό χρώμα της Μάνης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα και καφέ. Στάση και επίσκεψη στο Γύθειο όπου θα έχουμε χρόνο για προαιρετικό γεύμα (προαιρετικό). Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη και τέλος εκδρομής.

ΤΙΜΕΣ - ΠΑΡΟΧΕΣ (ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ)

σε Δίκλινο             3ο άτομο ως 12 ετών
195€   175€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Δύο πρωινά και δύο γεύματα ή δείπνα
  • Αρχηγός – ξεναγός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο
  • Ποτά, αναψυκτικά και φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους