ΣΥΡΟΣ

4 ΗΜΕΡΕΣ με πλοίο

Τιμή κατ’ άτομο: 365€

Αναχωρήσεις 2023: 29/6, 20/7, 3/8, 24/8, 7/9

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα
Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση στις 07:30 για το νησί της Σύρου. Μετά από ταξίδι περίπου τεσσάρων ωρών φτάνουμε στην πανέμορφη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, την Ερμούπολη. Μετάβαση στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση. Νωρίς το απόγευμα θα έχουμε μια πρώτη γνωριμία με την πόλη – «Αρχόντισσα των Κυκλάδων. Θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια της πόλης, θαυμάζοντας τα πολλά μαρμάρινα νεοκλασικά τα οποία της έδωσαν και το χαρακτηριστικό τίτλο «Μαρμάρινη πόλη». Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, η συνοικία «Βαπόρια» με τα νεοκλασικά μέγαρα και την «Μικρή Βενετία», το μνημείο του «άταφου αγωνιστή», το πρώτο θέατρο-όπερα της Ελλάδας το μοναδικό Δημαρχείο στην μαρμάρινη πλατεία Μιαούλη δε πρέπει να διαφύγουν της προσοχής μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
2η μέρα

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για τον ζωντανό  μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου. Εδώ θα επισκεφτούμε τον καθολικό καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το μοναστήρι των Καπουτσίνων, το μοναστήρι των Ιησουιτών, την «πιάτσα», το μουσείο του Μάρκου Βαμβακάρη, του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου τραγουδιού και τα λαογραφικά μουσεία. Μέσα από τα στενά δρομάκια θα φτάσουμε στο «Κάτω τέρμα», όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για να πραγματοποιήσουμε το γύρο του νησιού.
Στην διαδρομή θα δούμε όλο το νότιο τμήμα της Σύρου περνώντας από τα χωριά με τις θαυμάσιες παραλίες Βάρη, Μέγα Γιαλό, Ποσειδωνία ή Ντελαγράτσια, Φοίνικας, Γαλησσάς και Κίνι. Στάση για καφέ σε ένα από τα παραπάνω χωριά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Σας προτείνουμε επίσκεψη στο βιομηχανικό μουσείο Ερμούπολης, όπου θα δείτε σε τρία κτήρια την οικονομική άνθηση του νησιού. Επιπλέον μη παραλείψετε μα δοκιμάσετε τα πεντανόστιμα λουκούμια αλλά και τις παραδοσιακές χαλβαδόπιτες της Σύρου. Για χαλαρή βουτιά, μία κοντινή επιλογή, είναι η παραλία αστέρια. Αργά το απόγευμα θα ακολουθήσει δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

4η μέρα

Μετά το πρόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μια ακόμα βόλτα στην πόλη και για τα τελευταία ψώνια μας στην πολύ καλή αγορά της. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε βεβαίως στα ψώνια μας τα περίφημα Συριανά λουκουμάκια και τις χαλβαδόπιτες, χαρακτηριστικά τοπικά εδέσματα. Στην συνέχεια νωρίς το μεσημέρι επιβιβαζόμαστε στο πλοίο για την επιστροφή μας. Άφιξη στο Πειραιά.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την διαδρομή Πειραιά – Σύρος – Πειραιά

 • 3 γεύματα στη Σύρο

 • Αρχηγός – Συνοδός του γραφείου μας

 • Εκδρομές ξεναγήσεις βάση προγράμματος

 • Ταξιδιωτική ασφάλεια, Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

 • Λιμενικά τέλη

 • ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

 • Φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο

 • Ποτά και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε Δίκλινο

365 €

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 3ο άτομο έως 12 ετών

345 €

Επιβάρυνση για μονόκλινο  

30 ευρώ ανα διανυκτέρευση