Νις-Βουδαπέστη-Bιέννη-Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη 8 ημέρες

8 ΗΜΕΡΕΣ 22/12-29/12

Τιμή από: 519 €

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η ημέρα 22/12: Αθήνα – Νίς

Αναχώρηση νωρίς το πρωί και μέσω ενδιάμεσων στάσεων φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Περνώντας περιφερειακά από τα Σκόπια, φτάνουμε στα σύνορα της Σερβίας, ένα κυρίαρχο κράτος, που βρίσκεται στο σταυροδρόμι της Κεντρικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Μετά την είσοδο μας στην Παλαιά Σερβία κατευθυνόμαστε στην περιοχή της Νίς.

2η ημέρα 23/12: Νίς - Βουδαπέστη

Πρωινό και αναχώρηση! Αφού προσπεράσουμε την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς τα βόρεια.  Φθάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το βραδάκι, η πανέμορφη Βουδαπέστη μας καλωσορίζει φορώντας τα γιορτινά  και μας προσκαλεί να τη γνωρίσουμε. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Προαιρετικά μπορείτε να κάνετε μία κρουαζιέρα με καραβάκι στο Δούναβη για να μας πουν την ιστορία τους η Βούδα και η Πέστη, η θέα θα σας αποζημιώσει. Δείπνο,  διανυκτέρευση.

3η Μέρα 24/12: Βουδαπέστη

Πρωινό και ξεκινάμε για να γνωρίσουμε την  πόλη. Αρχίζουμε από την Πέστη. θα δούμε  την πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον καθεδρικό ναό του Άγιου Στεφάνου. Κατόπιν διασχίζοντας μία από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, τη πολυφωτογραφημένη  γέφυρα των αλυσίδων, θα βρεθούμε στη Βούδα, για να δούμε τον πύργο των ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη, από το λόφο του Γκέλλερτ. Δείπνο .  Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 25/12: Παραδουνάβια Χωριά (Σέντεντρε – Βίσεγκραντ – Έστεργκομ)

Μετά το πρωινό θα ταξιδέψουμε στα ιστορικά χωριά που βρίσκονται πλάι στον Δούναβη ποταμό, στα λεγόμενα παραδουνάβια χωριά. Η πρώτη μας στάση θα είναι στο δημοφιλές μπαρόκ χωριό Σέντεντρε. Το γραφικό χωριό των μποέμ και των καλλιτεχνών. Χρόνος ελεύθερος για περιπλάνηση στα στενά δρομάκια του χωριού των καλλιτεχνών, όπως είναι γνωστός ο Άγιος Αντρέας. Στην συνέχεια περνάμε από τις ιστορικές πόλεις Βίσεγκραντ, άλλοτε έδρα των Ούγγρων βασιλιάδων και την παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας την Έστεργκομ, γνωστή ως φύλακας των συνόρων µε τη Σλοβακία, όπου θα δούμε τα μεσαιωνικά κτίρια και την βασιλική. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Βουδαπέστη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η Μέρα 26/12 : Βιέννη

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για τη Βιέννη ,την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας. Μεταφορά στο κέντρο της πόλης και αναχώρηση για την ξενάγηση και το Ανάκτορο Σένμπρουν. Θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, που θεωρούνται ισάξια των Bερσαλλιών.Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Αυτοκρατορικό  Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάμματος, τη Φωτίφ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Στεφάνου και θα περιδιαβούμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Στον ελεύθερο χρόνο μπορείτε να απολαύσετε ένα Βιεννέζικο καφέ στο Café Motzart ή μια ζεστή σοκολάτα στο γνωστό Sacher, ένα από τα πιο παλιά και διάσημα ζαχαροπλαστεία της πόλης. Επιστροφή στην Βουδαπέστη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η Μέρα 27/12 : Βουδαπέστη - Βελιγράδι

Πρωινό και επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση νωρίς το πρωί μέσω Κέτσκεμετ, Σέγκετ για την Σερβία. Άφιξη και περιήγηση στην πρωτευουσα της, το Βελιγράδι. Βρίσκεται στην Παννονική πεδιάδα των Βαλκανίων στη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη και θεωρείται μία από τις παλαιότερες ευρωπαϊκές πόλεις. Στη συμβολή των 2 ποταμών υψώνεται το Οθωμανικό φρούριο Καλεμεγκνταν, που αποτελεί σύμβολο της πόλης και ίσως το πιο ενδιαφέρον αξιοθέατο. Στο πάρκο φιλοξενούνται διάφορα μικρά μουσεία και ενδείξεις για τους πολιτισμούς που πέρασαν από αυτή την περιοχή, όπως το πασίγνωστο Ρωμαικό πηγάδι αλλά και ο πύργος στον οποίο δολοφονήθηκε ο Ρήγας Φεραίος. Σημείο συνάντησης για τους κατοίκους της πόλης είναι η πλατεία Δημοκρατίας με το άγαλμα του πρίγκιπα Κνεζ Μιχαΐλο. Δεξιά της πλατείας βρίσκεται το Εθνικό Θέατρο, ακριβώς πίσω του το Εθνικό Μουσείο ενώ αριστερά ξεκινάει η γνωστή Κνεζ Μιχαΐλοβα. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας προς την δεύτερη μεγάλη πλατεία της πόλης τη Σλάβια όπου στο βάθος υψώνεται ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός στον κόσμο, ο Ναός του Αγίου Σάββα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση .

7η Μέρα 28/12: Βελιγράδι-Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη, την Νύφη του Θερμαϊκού, με τον Λευκό Πύργο, την απέραντη παραλία της στην οποία δεσπόζει το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με τα γνωστά λαδάδικα, την πλατεία Αριστοτέλους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση  

8η Μέρα 29/12: Θεσσαλονίκη- Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής.  Μετά από μία διασκεδαστική διαδρομή , με στάσεις για καφέ και φαγητό , φτάνουμε το βράδυ στην Αθήνα.

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές πούλμαν βάση προγράμματος

  • 7 διανυκτερεύσεις  σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*

  • Πρωινό σε μπουφέ

  • 6 πλούσια γεύματα ή δείπνα

  • Πεπειραμένος Αρχηγός-Συνοδός, περιηγήσεις ξεναγήσεις.

  • Φ.Π.Α.

  • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε χώρους επίσκεψης, αχθοφορικά , ποτά και ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο .

  • Φόροι Διαμονής

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε Δίκλινο

519 €

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

190 €

espa 2021e-genius.gr ...intelligent web software