Skip to main content

Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία

7ήμερη Οδική Εκδρομή στην Ιταλία

Τιμή από: 565€,00 €

Αναχωρήσεις 2023: 18/6, 29/6, 06/7, 13/7, 20/7, 27/7, 03/8, 10/8, 23/8, 05/9, 12/9, 19/9, 26/9, 10/10, 26/10, 14/11, 05/12, 22/12, 29/12 και 02/01/2024

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας στην οδό Φιλελλήνων 3 στην Πλατεία Συντάγματος και επιβίβαση στο πούλμαν. Αναχώρηση για την Πάτρα με στάσεις καθοδόν για καφέ. Κάπου εδώ η εκδρομή μας στην Ρώμη την “Αιώνια Πόλη” ξεκινάει. Αφού φτάσουμε στην Πάτρα, επιβίβαση στο πλοίο. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η μέρα ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΙΑ – ΡΩΜΗ
Άφιξη στο Μπάρι και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 24 Αυγούστου του 79 μ.Χ. ο Βεζούβιος εκρήγνυται  εξαφανίζοντας από τον χάρτη την Πομπηία που εκείνη την περίοδο υπολογίζεται ότι είχε 20-30 χιλιάδες κατοίκους! Η περιήγηση στην νεκρή πόλη που έμεινε άθικτη κάτω από την λάβα του Βεζούβιου που εξερράγη το 79μ.χ πραγματικά θα σας συναρπάσει. Θα δούμε το περιμετρικό τείχος, το Φόρουμ, το ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την πόλη του Νέρωνα κ.α.
Συνεχίζουμε με αναχώρηση για την πόλη της Ρώμης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
3η μέρα ΡΩΜΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό και περιήγηση στην πόλη. Μαζί θα περπατήσουμε σε εντυπωσιακές πλατείες και γειτονιές με εκπληκτικής αρχιτεκτονικής κτίρια, επιβλητικά μνημεία και πανέμορφα σιντριβάνια. Δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε την πελώρια Piazza Navona, το Κολοσσαίο – το έμβλημα της Ρώμης. Θα δοκιμάσουμε  panettone, θα κάνουμε βόλτες στους εμπορικούς δρόμους με τις λαμπερές βιτρίνες για τις απαραίτητες αγορές, θα πιούμε καφέ με τοπικά γλυκά τύπου κρουασάν σαν Ιταλοί, θα μάθουμε για τα έθιμα της χώρας και φυσικά θα γευτούμε pizza και pasta.
Εξερευνώντας την Ρώμη, θα δούμε το Κολοσσαίο, το οποίο πράγματι είναι μοναδικά επιβλητικό. Στην συνέχεια, την αψίδα του Θριάμβου, τα φόρουμ του Αυγούστου, του Καίσαρα και του Ιουστινιανού, την πιάτσα Βενέτσια, τον λόφο του Καπιτωλίου με τον ανδριάντα του Μάρκου Αυρήλιου, το μέγαρο του Μουσολίνι και την βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Απόγευμα ελεύθερο.
Όσοι το επιθυμείτε μπορείτε ατομικά να επισκεφτείτε τα μουσεία του Βατικανού όπου βρίσκονται μεταξύ άλλων οι αίθουσες των γλυπτών καθώς και οι αίθουσες των χαλιών, των παπύρων και των αυτοκρατόρων. Επίσης μαγευτείτε από τη διάσημη Καπέλα Σιστίνα με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Αγγέλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Ρώμη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα ΡΩΜΗ – ΣΙΕΝΑ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Αφού απολαύσαμε την Ρώμη, πρωινό και αναχώρηση για την Σιένα. Η Σιένα είναι η ωραιότερη μεσαιωνική πόλη της Ιταλίας, καθώς στην καρδιά της βρίσκεται το Κάμπο, η πιο εντυπωσιακή ιταλική πλατεία. Εκεί αναβιώνει κάθε χρόνο το Πάλιο, το έθιμο των περίφημων ιπποδρομιών της Σιένα. Το κτίριο που δεσπόζει στην πλατεία είναι το μεγαλειώδες Παλάτσο Πούμπλικο, ενώ πολύ κοντά βρίσκεται το Ντουόμο ένας από τους ομορφότερους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς της Ιταλίας και το μουσείο με τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς του ναού.
Στη συνέχεια, αποχαιρετώντας την Σιένα και την Ρώμη και αναχωρούμε για την πόλη της Φλωρεντίας. Άφιξη και περιήγηση στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ιταλίας στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας. Θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό, τον τρίτο μεγαλύτερο χριστιανικό ναό, τον τρούλο του Μπρουνελέσκι και το καμπαναριό του Τζιότο. Επίσης θα δούμε το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη, το Πόντε Βέκιο, την παλαιότερη και πιο διάσημη γέφυρα του ποταμού Άρνου που διασχίζει την Φλωρεντία.
Έπειτα άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια.  Δείπνο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για Βενετία. Μεταφορά στο λιμάνι από όπου ξεκινάνε τα ιδιωτικά καραβάκια τα οποία θα μας μεταφέρουν στο ιστορικό κέντρο της πόλης, στην πλατεία του Αγίου Μάρκου. Επίσης δείτε την εκκλησία και την πλατεία του Αγίου Μάρκου, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των στεναγμών, τον πύργο των καμπανών και του ωρολογίου. Προτείνουμε στον ελεύθερο χρόνο σας να δοκιμάσετε μια ρομαντική βόλτα με γόνδολα στα κανάλια της μοναδικής Βενετίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
6η μέρα ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, αναχώρηση για το Σαν Μαρίνο. Ο Άγιος Μαρίνος, ή Σαν Μαρίνο και πιο επίσημα Δημοκρατία του Άγιου Μαρίνου. Είναι επίσης γνωστό ως Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου(Serenissima Repubblica di San Marino). Είνα περίκλειστο μικρό κράτος, βόρεια της Ρώμης. Με λίγα λόγια είναι ένα αυτόνομο κρατίδιο μέσα στην Ιταλία. Επιπλέον, ελεύθερος χρόνος στο Σαν Μαρίνο. Ψωνίστε αναμνηστικά από την πόλη κράτος και δοκιμάστε τοπικές συνταγές.
Στη συνέχεια αναχώρηση για Ανκόνα, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και αναχώρηση για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.
7η μέρα ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Το επόμενο πρωί, αφού φτάσουμε στην Πάτρα, αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.
Στην συνέχεια άφιξη στην Αθήνα. Κάπου εδώ η εκδρομή μας σε Ρώμη – Φλωρεντία – Βενετία έφτασε στο τέλος της..

Αξίζει να Γνωρίζετε…

1. Η Ρώμη είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πληθυσμό εντός των ορίων της πόλης.
2. Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ρωμύλος θεμελιώνει τη Ρώμη στον Παλατίνο Λόφο στις 21 Απριλίου 753 π.Χ. Στη συνέχεια σκότωσε τον δίδυμο αδελφό του Ρέμο και έγινε ο πρώτος βασιλιάς της Ρώμης.
3. Εκδρομή στην Ρώμη σημαίνει εκδρομή στην Ιστορία και στον Πολιτισμό
4. Με τη μετάβαση στον Χριστιανισμό αποκτάει θρησκευτική σημασία καθώς την κάνει έδρα της Καθολικής Εκκλησίας.
5. Ολόκληρη η πόλη της Βενετίας, αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς μαζί με τη λιμνοθάλασσα της.
6. Το Σαν Μαρίνο, είναι η θεωρούμενη ως η παλαιότερη Συνταγματική Δημοκρατία του κόσμου

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€*

Τιμή για δίκλινη καμπίνα ανά άτομο ανά διαδρομή:
• Εσωτερική: 35€ 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε Δίκλινο

565 €

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 3ο άτομο έως 12 ετών

545 €

Επιβάρυνση για μονόκλινο

 180 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πολυτελές πούλμαν για όλη την διαδρομή

 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα-Μπάρι και Ανκόνα-Πάτρα( Τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες )

 • Έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας

 • Ξεναγήσεις στον Άγιο Πέτρο και στη Φλωρεντία .(Από Διπλωματούχο Ξεναγό)

 • Ξενοδοχεία 4 ,3 αστέρων με μπουφέ πρωινό

 • Ημιδιατροφή(4δείπνα ή γεύματα)

 • ΦΠΑ

 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Check point : 35€

 • Είσοδοι σε μουσεία αρχαιολογικούς χώρους

 • Ποτά στα δείπνα η γεύματα

 • Ιδιωτικό καραβάκι Βενετίας 20€

 • Φόρος διαμονής στα ξενοδοχεία σύνολο έως15€ (πληρώνονται ατομικά στα καταλύματα)

 • *Είσοδος και ξενάγηση στην Πομπηία: 28€

 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και γενικά ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα

 • Διαφορά μονόκλινου: 180€

 • Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Λαγουμιτζή 65,
Νέος Κόσμος,
11 744
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
+30 210 92 33 333
ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
 • Δευτέρα-Παρασκευή
  09:00 π.μ. - 06:00 μ.μ.
 • Σάββατο
  09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ.