Κωνσταντινούπολη

6 ΗΜΕΡΕΣ

Τιμή από: 365,00 €

Αναχωρήσεις 2023: 01/7, 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 05/08, 12/8, 19/8, 26/8, 09/9, 30/9, 14/10, 28/10, 11/11, 25/11, 23/12, 30/12 και 02/01/24

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα Αθήνα – Κομοτηνή
Συγκέντρωση στα γραφεία ώρα και αναχώρηση ώρα 07:00 για την Κομοτηνή με ενδιάμεσες στάσεις. Κάπου εδώ ξεκινάει το ταξίδι μας για την “Πόλη των Πόλεων” την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
2η μέρα Κομοτηνή – Κωνσταντινούπολη
Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Αφού περάσουμε τα σύνορα, θα κάνουμε στάση καθ’ οδόν για φαγητό.
Με την άφιξη μας στη Πόλη θα κάνουμε μια αναγνωριστική βόλτα. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Γεύμα του γραφείου μας. Διανυκτέρευση.
3η μέρα Κωνσταντινούπολη
Μετά το πρωινό επίσκεψη και ξενάγηση στην θρυλική Αγία Σοφία, το Παλάτι των Σουλτάνων Τοπ Καπί και το μπλε τζαμί (Σουλτάν Αχμέτ). Στη συνέχεια θα πάμε στον βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί θα δούμε τη στήλη του Θεοδοσίου και τον χάλκινο τρίποδα των Δελφών καθώς και το Βυζαντινό Υδραγωγείο που σήμερα ονομάζεται Γεραμπατάν.
Για όσους έχουν ήδη επισκεφθεί τα Μουσεία ελεύθερος χρόνος στην περιοχή του Σουλτάν Αχμέτ και την Κλειστή Αγορά. Έπειτα προαιρετική εκδρομή για ένα παραδοσιακό τσάι ή καφέ στο λόφο της Τζάμλιτζας με απεριόριστή θέα της Κωνσταντινούπολης. Ακόμη στο προάστιο Σκούταρι θα πάρουμε ένα μικρό καραβάκι και θα περάσουμε στον Πύργο του Λεάνδρου για να τον δούμε από κοντά. Θαυμάστε την επιγραφή στην οροφή του Φάρου που διατηρείται μέχρι και σήμερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι και σήμερα γράφει “Κωνσταντινούπολη”.
Έπειτα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο.
Απολαύστε ένα προφιτερόλ στο περίφημο ζαχαροπλαστείο SARAY στον πεζόδρομο του Πέραν, που πράγματι είναι ένα από τα καλύτερα που έχουμε δοκιμάσει. Επίσης δοκιμάστε τηγανητά μύδια  στην Ψαραγορά BALIK PAZAR και στην Στοά Χρηστάκη, διασκεδάζοντας παρέα με τους Κωνσταντινουπολίτες και τους πλανόδιους μουσικούς. Διανυκτέρευση.
4η μέρα Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόνησα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Πριγκηπόνησα, τα 4 νησιά διαμάντια, Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη και Πρίγκηπο από την Χαλκηδόνα.
Στη Χάλκη θα δούμε την περίφημη θεολογική Σχολή και στην Πρίγκηπο θα θαυμάσουμε τα παλιά αρχοντικά. Έπειτα ελεύθερος χρόνος για να κάνετε μια βόλτα με τις άμαξες στο νησί.
Επιστροφή από την Ασιατική πλευρά της Πόλης και διασχίζοντας την περίφημη Κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου άφιξη στην Ευρωπαϊκή πλευρά της Κωνσταντινούπολης.
Απόγευμα ελεύθερο στο πεζόδρομο του Πέρα. Δείτε  την εκκλησία της Αγίας Τριάδας πρόσφατα ανακαινισμένη –η εκκλησία της Παναγίας του Σταυροδρομίου καθώς και το πιο διάσημο χαμάμ της Πόλης το GALATASARAY HAMAM.
Σήμερα το βράδυ προτείνουμε ταβέρνα με μουσική, φολκλορικό πρόγραμμα και χορό της κοιλιάς με χανουμάκια για ατέλειωτη διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
5η μέρα Κωνσταντινούπολη – Κρουαζιέρα(προαιρετική) – Κλειστή Αγορά – Κομοτηνή
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Επίσκεψη και ξενάγηση στο παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανάκτορο Ντολμάμπαχτσε ήταν κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922.
Στη συνέχεια προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο για να απολαύσουμε τα χιλιοτραγουδισμένα στενά του. Απολαύστε την μοναδικής φυσικής ομορφιάς διαδρομή καθώς είναι διακοσμημένη με τα υπέροχα “Γυαλί” –βίλλες στις όχθες του Βοσπόρου.
Επιπλέον θα έχουμε ελεύθερες ώρες για τα τελευταία μας ψώνια στην Κλειστή Αγορά (Καπαλί Τζαρσί) αλλιώς Μεγάλο Παζάρι, Καλυμμένο Παζάρι ή Καλυμμένη Αγορά. Είναι αλήθεια ότι η Κλειστή Αγορά της Κωνσταντινούπολης είναι μία από τις μεγαλύτερες καλυμμένες αγορές στον κόσμο.
Πριν αποχαιρετίσουμε την Κωνσταντινούπολη θα προσκυνήσουμε στο Αγίασμα του Μπαλουκλί όπου εκεί θα δούμε τους τάφους των Οικουμενικών Πατριαρχών.
Αναχώρηση για την Ελλάδα με ενδιάμεσες στάσεις. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Κομοτηνή, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η μέρα Κομοτηνή – Αθήνα 
Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ.
Άφιξη στην Αθήνα . Και κάπου εδώ η εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη έφτασε στο τέλος της.

Προαιρετικά Προγράμματα: 
1. Κρουαζιέρα στο Βόσπορο με ιδιωτικό καράβι μόνο για το γραφείο μας και ξενάγηση (25€)
2. Βραδινή έξοδος σε κέντρο με Χανουμάκια. Περιλαμβάνει πλήρες μενού και ένα μπουκάλι κρασί ανά 2 άτομα. (35€)
3. Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  (20€)

Αξίζει να γνωρίζετε…
Ιστορία:
• Η Κωνσταντινούπολη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας.
• Αποτελεί το οικονομικό, πολιτιστικό και ιστορικό κέντρο της χώρας.
• Μεγαρείς άποικοι, με επικεφαλής το Βύζαντα ιδρύουν την Κωνσταντινούπολη στη θέση της αρχαίας πόλης Βυζάντιο, η ονομασία της οποίας παραπέμπει σε θρακική ονοματολογία.
• Σύμφωνα με τον ιδρυτικό μύθο του Βυζαντίου, όπως αποδίδεται από τον Στράβωνα, οι άποικοι ακολούθησαν χρησμό πιθανώς του Μαντείου των Δελφών, ο οποίος τους προέτρεπε να κτίσουν την πόλη τους έναντι της πόλης των «τυφλών». Ως τυφλοί υπονοούνται οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας, καθώς είχαν ιδρύσει την πόλη τους νωρίτερα στην απέναντι ασιατική ακτή του Βοσπόρου δίχως να αντιληφθούν τα εξαιρετικά πλεονεκτήματα της απέναντι τοποθεσίας.
•  Η Κωνσταντινούπολη το 196 μ.Χ και για σύντομο χρονικό διάστημα, έλαβε επίσης την ονομασία Augusta Antonina από τον αυτοκράτορα Σεπτίμιο Σεβήρο, προς τιμή του γιου του Αντωνίου.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Όλη την διαδρομή με πολυτελή υπερυψωμένα κλιματιζόμενα πούλμαν

 • Δύο διανυκτερεύσεις στην Ελλάδα με μπουφέ πρωινό

 • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4* στην πλατεία ταξίμ με μπουφέ πρωινό

 • Ημιδιατροφή - 5 πρωινά και 3 γεύματα

 • Την κρουαζιέρα στα Πριγκηπόνησα ( δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο του καραβιού 12€ )

 • Περιηγήσεις – ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 • Αρχηγός – Ελληνόφωνος ξεναγός

 • Ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Εισόδους μουσείων, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 • Διαφορά μονοκλίνου +150€

 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)

 • Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε Δίκλινο

365 €

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 3ο άτομο έως 12 ετών

345 €

Επιβάρυνση για μονόκλινο  

150 €