Skip to main content

ΜΠΑΡΙ ή ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΜΑΤΕΡΑ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΛΕΤΣΕ - ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ

6 ΗΜΕΡΕΣ

Τιμή από: 525,00 €

Αναχωρήσεις 2023: 06/7, 20/7, 5/08, 12/08, 26/08, 9/9, 23/9, 27/10

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3 στο Σύνταγμα ώρα 11.00 το πρωί  και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας . Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι ή του Μπρίντιζι. Διανυκτέρευση εν πλω.
2η μέρα ΜΠΑΡΙ ή ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΜΑΤΕΡΑ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΟ – ΛΕΤΣΕ
Άφιξη στο λιμάνι του Μπάρι ή του Μπρίντιζι και αναχώρηση για την Ματέρα. Στην Ματέρα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2019 και στην γύρω περιοχή ανακαλύπτουμε μια Καππαδοκία της Δύσης. Οι υπόσκαβες εκκλησίες, οι σκαμμένες κατοικίες, τα εργαστήρια, οι στάβλοι, οι αποταμιευτήρες νερού, οι στέρνες για τον μούστο, αποτελούν μια από κληρονομίες της βυζαντινής δύσης και προστατεύονται από την UNESCO. Αναχώρηση τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Η περιήγηση στην νεκρή πόλη που έμεινε άθικτη κάτω από την λάβα του Βεζούβιου που εξερράγη το 79μ.χ πραγματικά θα σας συναρπάσει .Θα δούμε το περιμετρικό τείχος ,το Φόρουμ ,το ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την πόλη του Νέρωνα κ.α. Συνεχίζουμε ένα πρώτο σύντομο πέρασμα από την πόλη της Νάπολης όπου βρίσκεται το καστέλο Νουόβο, το θέατρο Σαν Κάρλο και τα βασιλικά ανάκτορα.  Συνεχίζουμε για το Αλμπερομπέλο το χωριό που μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από παραμύθι, έχει ανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Περιήγηση στα γραφικά σοκάκια του χωριού για να δούμε τα κατάλευκα σπίτια του με τις χαρακτηριστικές τους πυραμιδωτές, θολωτές ή κωνικές σκεπές τους από ασβεστολιθικές πλάκες (τους περίφημους τρούλους) στολισμένες με σύμβολα (ήλιους, σταυρούς, ζώδια κ.λπ.). Τελευταίος σταθμός το Λέτσε. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Τάραντα την αρχαία αποικία των Σπαρτιατών. ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.χ. και αποτελεί την μοναδική Ελληνική αποικία στην Μεγάλη Ελλάδα των Σπαρτιατών. Σήμερα η κεντρική του λεωφόρος ονομάζεται Magna Grecia (Μεγάλη Ελλάδα). Αποτελεί σημαντικό λιμάνι και εμπορικό κέντρο στη νότια Ιταλία. Έχει δημιουργηθεί σε μία μικρή νησίδα ανάμεσα σε δύο θάλασσες. Στην περιήγησή μας θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο με τα πέτρινα κτίρια. Συνεχίζουμε για το Λέτσε. Άφιξη, και η πανοραμική περιήγηση μας ξεκινάει από την κεντρική πλατεία της πόλης του Αγίου Ορόντζο. Θα δούμε το καλοδιατηρημένο Ρωμαϊκό αμφιθέατρο, τη στήλη της Απίας Οδού, το Δικαστικό Μέγαρο και διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης θα καταλήξουμε στην πλατεία του Καθεδρικού Ναού όπου η αποθέωση του μπαρόκ είναι εμφανέστατη. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Λέτσε. Δείπνο και διανυκτέρευση.
4η μέρα ΛΕΤΣΕ – ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΧΩΡΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ – ΟΤΡΑΝΤΟ – ΚΑΛΛΙΠΟΛΗ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τα Ελληνόφωνα χωρία του Σαλέντο, Στερνατία και Καλημέρα, που ακόμη και σήμερα οι κάτοικοι μιλούν την διάλεκτο «Γκρίγκο», που η προέλευση της χάνεται στα βάθη του χρόνου. Συνάντηση με το πρόεδρο του συλλόγου Giorgio Filieri, ο οποίος θα μας ξεναγήσει στην περιοχή και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ένα από τα υπόγεια ελαιοτριβεία της Στερνατίας. Συνεχίζουμε με το Οτράντο, μια μικρή πόλη στην περιφέρεια της Απουλίας, στη χερσόνησο Σαλέντο. Η πόλη ιδρύθηκε από Κρήτες άποικους στην Ελληνική αρχαιότητα με το όνομα Υδρούς από τον ποταμό Υδρία. Ακολουθεί επίσκεψη στην Καλλίπολη, το μαργαριτάρι του Ιονίου που σαγηνεύει με τους αρχιτεκτονικούς του θησαυρούς. Η σημερινή πόλη χωρίζεται στην παλιά και οχυρωμένη με τα βυζαντινά μοναστήρια και στην μοντέρνα πόλη, κοντά στη γέφυρα της παλιάς που κατασκευάστηκε τον 16ο αι. με νέο ρυθμό στα κτίριά της. Θα δούμε την Ελληνική βρύση, που θεωρείται η πιο παλιά βρύση της Ιταλίας, διακοσμημένη με τρία ανάγλυφα, θα επισκεφθούμε το ιστορικό κέντρο και μεταξύ των άλλων θα δούμε τον όμορφο ναό της Αγίας Αγάθης. Χρόνος ελεύθερος για προαιρετικό γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Λέτσε. Αποχαιρετιστήριο δείπνο με μουσική με σύλλογο Γκρεκάνων. Διανυκτέρευση.
5η μέρα ΛΕΤΣΕ – POGLINIANO A MARE – ΜΠΡΙΝΤΕΖΙ Ή ΜΠΑΡΙ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το Pogliniano A Mare (Πολινιάνο α Μάρε), μία παραθαλάσσια πόλη, για να θαυμάσουμε το τοπίο με την ομορφότερη Καλντέρα. Πιστεύεται ότι είναι ο τόπος της αρχαίας ελληνικής πόλης της Νεάπολης της Απουλίας, αν και δεν αναφέρεται από κανένα υπάρχον αρχείο αλλά πιστοποιείται από πολλά νομίσματα. Η τοπική οικονομία βασίζεται κυρίως στον τουρισμό, τη γεωργία και την αλιεία. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπρίντιζι ή το Μπάρι. Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και διανυκτέρευση εν πλω.
6η μέρα ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ
Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Πάτρα. Αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη αργά το απόγευμα και τέλος εκδρομής.

  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας Euro 5 / Euro 6,  για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.

  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ΠΑΤΡΑ-ΜΠΑΡΙ ή ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ- ΠΑΤΡΑ σε εσωτερικές τετράκλινες καμπίνες

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* 3*.

  • Πρωινό κι ένα γεύμα καθημερινά (ημιδιατροφή εκτός πλοίου)

  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής

  • Έμπειρο Αρχηγό - Συνοδό του γραφείου μας

  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα, είσοδος στο Zoo Safari

  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

  • Checkpoint (35€).

  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων (15€).

  • Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€

  *Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  20€*

  ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ σε Δίκλινο

  525 €

  ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 3ο άτομο έως 12 ετών

  505 €

  Επιβάρυνση για μονόκλινο  

  30 € ανα διανυχτέρευση

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
  Λαγουμιτζή 65,
  Νέος Κόσμος,
  11 744
  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  +30 210 92 33 333
  ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
  • Δευτέρα-Παρασκευή
   09:00 π.μ. - 06:00 μ.μ.
  • Σάββατο
   09:00 π.μ. - 02:00 μ.μ.