Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά - Φώτα στην Βουδαπέστη Βουδαπέστη – Βιέννη – Βελιγράδι

6ήμερη Οδική Εκδρομή
Αναχωρήσεις 2023: 22/12 , 29/12, 02/01/2024

Τιμή από: 395,00 €

ΣΗΜΕΙΩΣΗ !! ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ 30% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

1η ΗΜΕΡΑ Παρασκευή – 22/12:ΑΘΗΝΑ – ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ
Συγκέντρωση στα γραφεία μας Φιλελλήνων 3 και ώρα 06.00 το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Παρατσίν ή Κραγκούγιεβατς. Στάση για καφέ στη περιοχή της Λαμίας και συνεχίζουμε το ταξίδι μας μέσω Κοιλάδας Τεμπών, Πλαταμώνα (γεύμα προαιρετικά), για το σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταυτοτήτων (με λατινικούς χαρακτήρες) ή διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία και την πόλη Παρατσίν ή Κραγκούγιεβατς, όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.
2η ΗΜΕΡΑ Σάββατο – 23/12:ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΙΕΒΑΤΣ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για Βουδαπέστη. Η διαδρομή μας από την πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, και προσπερνώντας το Νόβισαντ, μας οδηγεί στα σύνορα Ουγγαρίας και την πόλη του Σέγκετ. Το απόγευμα το «Μαργαριτάρι του Δούναβη», η πανέμορφη Βουδαπέστη, μας καλωσορίζει και μας προσκαλεί να την γνωρίσουμε. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος στην διάθεσή σας για μια πρώτη γνωριμία με την Μαγυάρικη πρωτεύουσα, που την χωρίζει ο Δούναβης και την ενώνουν οι πανέμορφες γέφυρές του. Δείπνο. Μετά το δείπνο σας προτείνουμε μια μαγευτική κρουαζιέρα στο Φωταγωγημένο Δούναβη, συνοδεία του ξεναγού μας. Μέσα από το πλοιάριο θα θαυμάσετε τα μεγαλοπρεπή κτήρια και τα εντυπωσιακά αξιοθέατα της πανέμορφης Βουδαπέστης. Διανυκτέρευση.
3η ΗΜΕΡΑ Κυριακή – 24/12:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ (ξενάγηση)

Πρωινό, επιβίβαση στο πούλμαν και ξεκινάμε για την ξενάγηση της βασίλισσας της τσιγγάνικης μουσικής. Η Βούδα πάνω σε χαμηλούς λόφους, η Πέστη απέναντι της σε μεγάλη πεδιάδα. Στη μέση ο γαλάζιος Θεός ο Δούναβης. Θα αρχίσουμε την ξενάγησή μας από την Πέστη. Θα επισκεφθούμε την Πλατεία Ηρώων, τον καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου και την Όπερα. Ύστερα διασχίζοντας τον Δούναβη θα βρεθούμε στην Βούδα για να δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, την θαυμαστή εκκλησία του Ματία και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη από τον λόφο του Γκέλερτ. Το απόγευμα ελεύθερο να χαρείτε το «Παρίσι της Ανατολής». Αξιοποιήστε τον ελεύθερο χρόνο σας επισκεπτόμενοι τα πραγματικά αξιόλογα μουσεία της πόλης. Επισκεφθείτε τις θέρμες της πόλης, τo Κοινοβούλιο, την Εθνική Πινακοθήκη κ.α. Για την διασκέδασή σας προτείνουμε τον Ζωολογικό κήπο. Για τις αγορές σας επισκεφθείτε τη λεωφόρο Ρακότσι και τον πεζόδρομο Βάτσι ή απολαύστε τον καφέ και το γλυκό σας στο CAFÉ NEW YORK το πολυτελέστερο καφέ της Ευρώπης. Για το βράδυ σας προτείνουμε προαιρετικά ξεφάντωμα σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ Δευτέρα – 25/12:ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΙΕΝΝΗ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας, την Βιέννη με την μαγευτική αυστριακή ύπαιθρο να συντροφεύει την διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη του Μότσαρτ και του Στράους, όπου θα μεταβούμε στο παλάτι του Σέμπρουν, με τα 1400 δωμάτια και τους εξαίρετους κήπους του, την Όπερα, το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το συγκρότημα των Ανακτόρων Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το θαυμάσιο Νεογοτθικό Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, το Μουσείο Καλών Τεχνών και όλα τα άλλα πανέμορφα κτίρια που στολίζουν την Αυστριακή πρωτεύουσα. Ελεύθερος χρόνος στον διάσημο πεζόδρομο Κέρτνερ στράσε, όπου μπορείτε να ψωνίσετε και τις περίφημες Βιεννέζικες σοκολάτες. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της Βιέννης. Επιστροφή αργά στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ Τρίτη – 26/12:ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ

Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για Βελιγράδι, περιήγηση και επισκέψεις στο κάστρο Καλέ Μεγκντάν, την φυλακή του Ρήγα Φεραίου, στον μεγαλύτερο Ορθόδοξο Ναό του Αγ. Σάββα, το Δημαρχείο και το Κοινοβούλιο. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη – 27/12:ΠΑΡΑΤΣΙΝ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των ταυτοτήτων ή διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ και τέλος της εκδρομής.

*Προαιρετική ασφάλεια η οποία  καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€* 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Μεταφορές, ξεναγήσεις, περιηγήσεις με σύγχρονα, κλιματιζόμενα πούλμαν

 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*,3* με πρωινό

 • Ημιδιατροφή (5 πρωινά και 4 γεύματα ή δείπνα)

 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με ελληνόφωνο ξεναγό

 • Αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας

 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, νυκτερινά κέντρα, θεάματα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά κλπ. και ότι δεν αναγράφεται ρητά στα "Περιλαμβάνει"

 • Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία, check point πόλεων και διελεύσεις (35€)

 • Διαφορά μονόκλινου (επιπλέον 180€)

 • Προαιρετική ασφάλεια η οποία καλύπτει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, νοσηλεία και covid-19 κόστους  25€

 • Κρουαζιέρα στο Δούναβη (25€)

 • Δείπνο στα Τσιγγάνικα βιολιά (38€)

Διαφορά μονόκλινου: 

180 €

Χριστούγεννα στην Βουδαπέστη, Αναχώρηση: 22/12 – Τιμή:

395 €

Πρωτοχρονιά στην Βουδαπέστη, Αναχώρηση:29/12 – Τιμή:

455 €

Τα Άγια Θεοφάνεια στην Βουδαπέστη, Αναχώρηση: 02/01/2024 Τιμή:

395 €

Για να ταξιδέψουμε πρέπει να έχουμε μαζί μας ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες (15ετίας, δηλαδή να έχει εκδοθεί από το 2007 και μετά) ή διαβατήριο σε ισχύ (6 μήνες και πάνω, από το πέρας του ταξιδιού σας)

Αξίζει να Γνωρίζετε:
 • Λοιπόν για αρχή πρέπει οπωσδήποτε να δείτε τον Δούναβη φωταγωγημένο το βράδυ, μέσα από μια νυχτερινή κρουαζιέρα
 • Δείτε την καταπληκτική θέα ολόκληρης της πόλης που προσφέρει ο Πύργος των Ψαράδων. Ό Πύργος είναι στην περιοχή του Κάστρου, στη Βούδα. Τον χτίζουν το 1905 και συνδυάζουν το νεογοτθικό με το νεορωμαϊκό ρυθμό. Πήρε το όνομά του από την ψαραγορά που λειτουργούσε εκεί κατά το Μεσαίωνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αποτελούν 7 πυργίσκοι που ο καθένας συμβολίζει μια από τις 7 φυλές των Μαγυάρων που κατοίκησαν στην Ουγγαρία. Η αλήθεια είναι πως θυμίζει πύργο από ταινία της Disney και προσφέρει κάποια από τα πιο δημιουργικά φωτογραφικά κλικ, αφού είναι το πιο ονειρικό σημείο της Βουδαπέστης.
 • Ακόμη δείτε το συγκλονιστικό μνημείο με τα μπρούτζινα ομοιώματα παπουτσιών.
 • Παπούτσια γυναικεία, αντρικά, παιδικά, τα οποία όμως όλα είναι άδεια. Και όλα κοιτάζουν το νερό. Το νερό στο οποίο χάθηκαν Ούγγροι από χέρι Ούγγρων συνεργατών των Ναζί, σε μια ασύλληπτη και αδικαιολόγητη βαρβαρότητα μεταξύ συμπατριωτών. Σε κάποια παπούτσια υπάρχουν μέσα κεριά. Σημάδι πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν άνθρωποι που τιμούν τη μνήμη αυτών των θυμάτων.
Διασκέδαση/Αναψυχή:
 • Διασκεδάστε στα διάσημα ruins bars της Βουδαπέστης, αλλά μην το παρακάνεις
 • Επίσης ανακαλύψτε τα spa, που υπάρχουν σε όλη την πόλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα θερμά λουτρά είναι βασικό στοιχείο της ουγγρικής κουλτούρας. Επιπλέον τα θερμά λουτρά στεγάζουν ιστορικά κτίρια και συνδυάζουν θεραπείες με αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα. Βέβαια τα spa προσφέρουν θεραπείες για όλα τα budget και δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξεις μεταξύ πολυτελών ή πιο οικονομικών εναλλακτικών. Διάλεξε μέσα από μια γκάμα θεραπειών και προγραμμάτων που προσφέρουν τα spa, όχι μόνο για να περάσεις ευχάριστα κάποιες μεσημεριανές ώρες, αλλά και για να ανακουφιστείς από τους πολύωρους ποδαρόδρομους!
 • Πράγματι από όλα τα θερμά λουτρά, είναι αλήθεια ότι τα πιο περίτεχνα και μοναδικά, είναι τα λουτρά Szechenyi
Φαγητό:
 • Στην Βουδαπέστη δοκίμασε την σούπα γκούλας (gulyás), διότι είναι η πιο παραδοσιακή ουγγαρέζικη σπεσιαλιτέ.
 • Αν σε πιάσει υπογλυκαιμία τα Kürtőskalács είναι δημοφιλές γλυκό, το οποίο το βρίσκεις απλά παντού. Ειδικότερα είναι κομμάτια ζύμης σε κυλινδρικό σχήμα που μετά το ψήσιμο τα επικαλύπτουν με κανέλα, καρύδα ή τριμμένη σοκολάτα.
 • Lecsó: ποικιλία από λαχανικά στην κατσαρόλα, καθώς και με αρκετή (μαντέψτε τί;) πάπρικα. Επίσης κάποιες φορές περιλαμβάνει και αυγά και λουκάνικο. Χάρη σε αυτό μοιάζει με τη δική μας στραπατσάδα.
 • Η Βουδαπέστη, με λίγα λόγια, μας άρεσε πολύ αφού είναι μια πόλη που σε κάνει να την αγαπήσεις από το πρώτο λεπτό και σας τη συστήνουμε ως εξαιρετική επιλογή για ολιγοήμερη απόδραση.